Notice: Use of undefined constant tkd - assumed 'tkd' in /var/www/customers/hytaekwondo/public_html/tkd/sport.php on line 4

Notice: Use of undefined constant sport - assumed 'sport' in /var/www/customers/hytaekwondo/public_html/tkd/sport.php on line 5
HYTKD - kilpailulajina
Taekwon-Do kilpailulajina
Kilpailulajina Taekwon-Do tarjoaa jokaiselle jotakin. Niin katsojille kuin itse kilpailijoillekin. Kilpailumuotoja on neljä; ottelu, liikesarjat, voimamurskaus ja erikoistekniikkamurskaus. Yksilökilpailuiden lisäksi käydään myös joukkuekilpailuja.

Ottelut käydään pisteotteluina kahden minuutin erissä. Ne ovat luonteeltaan nopeatempoisia ja potkuvoittoisia. Käsitekniikat ovat myös sallittuja ja suositeltavia.

Liikesarjat muodostuvat tarkkaan määritellyistä perustekniikoista. Onnistuneeseen suoritukseen vaikuttavat tekniikoiden puhtaus ja voima, liikkeiden rytmitys sekä liikesarjan esteettinen olemus.

Voimamurskauksessa rikotaan lautoja viidellä ennalta määrätyllä tekniikalla. Rikottujen lautojen määrä ratkaisee.

Erikoistekniikkamurskauksessa rikotaan niin ikään lautoja viidellä ennalta määrätyllä tekniikalla. Tekniikat suoritetaan kuitenkin hypyllä ilmassa. Murskauskohde on tekniikasta riipuen noin 2,2-3 metrin korkeudessa.

Lisää lajista

Suomen ITF Taekwon-Do
www.taekwon-do.fi

Euroopan liitto
www.itfeurope.org

Maailman liitto
www.tkd-itf.org